Вкусна и здравословна пица

фев. 6, 2017 |

Когато човек се замисли за пица първото нещо, изскачащо в главата му, нормално е „нездравословна“. Пицата обаче може спокойно да е значително здравословна, в зависимост от това как се прави и нейните съставки.
Рецепта за здравословна вкусна пица е изключително елементарна и се свежда до подбора на правилните съставки. Точно преди да започнете да се тревожите за гарнитурата, е хубаво да помислите за тестото. Ще откриете много различни типове тесто, но тесто без глутен би гарантирало, че всеки един би могъл да се радва на Творението ви. За съжаление голям брой от тестата за пица с липса на глутен имат малък неприятен проблем – отвратителни са на вкус. Тестото за пица с липса на глутен обикновено е много тестливо или пък адски хрупкаво и се разпада. Намирането на крехкият баланс измежду двете много често е много сложно. Добрата рецепта е точно тази, включваща отделни видове брашно например брашно тапиока, сорго брашно или кафяв ориз. Допълнителни добавки например морска сол, кафява захар, зехтин и оризов оцет ще добавят вкус към тестото и ще намалят изсъхването твърде много.

pizzaВеднъж като приключите с тестото бихте могли да се захванете с гарнитурата – дебела или тънка, кръгла или квадратна. Правилната рецепта е тази, която не изсушава гарнитурата твърде много. Запичате докато тестото се набухне, тогава извадете и добавяте останалите компоненти. Сосчето за пица е също така изключително важен. Спокойно можете да откриете органични сосове за разкошна пица онлайн и в най-различни специализирани в сферата магазини. Бихте могли да си го приготвите самостоятелно, като вземете хубави домати, добавите чесън и билки и смелите . Вие преценявате гъстотата на соса и какви подправки ще се ползват, например това може да ви даде по-лют или по-сладникав вкус. Плюса от домашно направен сос е точно това, че не се създават много високи стойности на захар или натрий, съдържащи се в соса от буркан.

Що се отнася до сиренцето – козе сирене и моцарела са класика. Можете да използвате малко или много. Налице са версии, като използват мляко с ниска масленост, избягвайки голямото съдържание на мазнини, от което нямате никаква нужда. Сиренето е необходимо да покрива повече от пицата, давайки Ви чудесния вкус, който желаете. Гарнитурата може да бъде зеленчуци, започвайки от броколи и се стигне до краставички. Използването на няколко различни всеки път ще ви помогне да разберете на кои точно от тях да се доверявате повечко.

Поставете всичко това във фурната, докато сиренето се разтопи и се получи невероятна, здравословна пица, създавайки от нулата.

Но ако всичко това ви се струва сложно, може спокойно да се доверите изцяло на Мелниците и техните страхотни пици с възможност за изпращане до вашия дом!

Посетете ни: https://www.knight.bg/superfood

Posted in: Uncategorized